Otevírání umělého kluziště Hořice, účast na žákovském MČR a 2. místo z poháru ČKS A

11.03.2019 14:53
Ve středu 6. března 2019 se 5 našich členek zúčastnilo slavnostního otevření kluziště s umělou plochou v Hořicích. Na kluzišti Glice je skluz o 5 – 10% pomalejší než na vodním ledu, proto je vhodný pro amatéry, začátečníky a malé bruslaře. Naše členky se i na tomto kluzišti popraly s pomalým terénem a předvedli své jízdy nejlépe jak mohly. Velký dík nám za tuto součinnost projevilo město Hořice a i já děkuji zúčastněným dětem za ochotu ukázat střípky krasobruslení a zároveň propagovat náš klub ve městě, které není od našeho vzdáleno natolik, aby případní budoucí členové našeho klubu nemohli být právě z Hořic. Podívejte se na fotogalerii, kterou připojujeme.
 
V sobotu 9. března 2019 se Štěpán Břeň zúčastnil již potřetí Mistrovství republiky žactva v krasobruslení 2019 v Českém Těšíně. Splnil úkol jet  jízdu se 4 dvojitými skoky bez pádu, nicméně dva nedotočené rittbergery a  především pak velmi nízké hodnocení  programových komponentů  (bruslařské dovednosti, spojovací prvky) nekorespondující s poslední ISU soutěží, které se zúčastnil (MC USK Praha), jej vyloučilo z boje o lepší umístění a  ve výsledku znamenalo pro Štěpána 8. místo.  Žákovské sólové krasobruslení snad nikdy nevidělo tolik dvojitých axelů (tyto bylo možné vidět i v kat. žactva nejmladšího 8 – 10 let!) a trojitých skoků. Tak, jako jsem vloni konstatovala, že top kluby v republice jsou České Budějovice a Brno a Uherský Brod, tak letos k těmto stálicím musím zařadit též Pardubice, které měly jen v kategorii žactva nejmladšího 6 zástupkyň, tj. 25% těch nejlepších krasobruslařek v ČR pochází z Pardubic!
 
V sobotu 9. března 2019 se závodu Poháru ČKS zúčastnila Sára Slavíčková a to Žebrácké brusličky. Sára předvedla téměř bezchybný výkon a  umístila se na krásném druhém místě. V programových komponentech byla dokonce nejlepší ze všech závodnic, tj. lepší i než vítězka závodu Julie Doktorová z USK Praha. Sáře momentálně patří 11. místo v žebříčku Poháru ČKS A (ze 73 závodnic).
 
Gratulujeme.